Suolahappovuoto uimahallissa 07/12/2015

Satoja litroja suolahappoa pääsi vuotamaan Kauniaisten uimahallin kellarissa 30.11. aamupäivällä. Valuma-allas pysäytti kuitenkin suurimman osan vuodosta.


Suolahappoa pääsi vuotamaan Kauniaisten uimahallin kellarissa 30.11. aamupäivällä. Viranomaiset käskivät läheisen koulun oppilaita pysymään sisätiloissa, kunnes tilanne oli saatu hallintaan.

Uimahallissa ei ollut uimareita tai muita kuntoilijoita, sillä se on ollut suljettuna elokuun lopussa sattuneen tulipalon jälkeen. Päivystävä palomestari Ari Kujala Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että hallissa oli vuodon aikaan rakennustyöntekijöitä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

”Kuution kokoisesta säiliöstä valui uimahallin kellarissa pari–kolmesataa litraa suolahappoa”, Kujala sanoo.

Suurin osa haposta jäi säiliön alla olleeseen valuma-altaaseen. Kauniaisissa vesihuollon järjestävälle Helsingin seudun ympäristöpalveluille (HSY) on ilmoitettu tapahtuneesta, mutta Kujalan arvion mukaan vuodosta ei ehtinyt tapahtua mitään vahinkoa ympäristölle.

”Viemäriin pääsi mahdollisesti muutama litra suolahappoa. Vesiliukoisena se kuitenkin neutralisoituu nopeasti.”

Pelastuslaitos sai ilmoituksen vuodosta kello 10.51. Palomiehet tukkivat vuodon ja imeyttivät karanneen suolahapon. Hieman puolenpäivän jälkeen uimahallissa oli vielä tuuletus käynnissä.

Suolahappo on voimakkaasti syövyttävä happo, jota voi käyttää uimahallissa allasveden pH:n eli happamuuden säätelyyn.

IKAROS FINLAND OY  |  020 – 741 8750  |  tilaukset@ikaros.fi